Pages

19 november 2011

Rein Rannap ja Mihkel Mattisen Mooste mõisas

Juba tuleva nädala neljapäeval, 24.novembril kell 19.00 on Mooste mõisa häärberis kuulda eriti head klaverimuusikat. Imeline võimalus on näha korraga kaht mainekat klaverikunstnikku ühel klaveril musitseerimas. Rein Rannapi ja Mihkel Mattiseni kontserti piletite ostmist ei tohiks jätta kontserti toimumise päevale, sest saal mahutab vaid kuni 100 külastajat. Ütlemata kurb oleks aga kedagi uksetaha jätta. Meenutuseks, et aastat viis tagasi oli Rein Rannapi kontserti külalisi Mooste mõisa hobusetallis 800!

Piletite müük ja broneerimine  telef. 51 60 656 Maret Aruoja

26 oktoober 2011

Rahvusvaheline demokraatiaprojekt Mooste mõisas

Põnevaid toimetamisi noortele on Mooste mõisas jagumas terveks oktoobrilõpu nädalaks.
Tänavu Moostes toimuva noortekonverentsi ajal on kogu mõisakompleks täis lisaks eestlastele ka saksa ja ukraina noori.Mõisakompleksi hooned on suurepäraseks võimaluseks erinevate töötubade organiseerimiseks. Põlvamaa Noortekogu energiliste eestvedajad on ürituse heaks kordaminekuks kasutada võtnud folgikoja, viinavabriku, veskiteatri ja külalistemaja.Täpsemalt toimuvaga saab tutvuda siin.

25 oktoober 2011

Koolitus,koolitus,koolitus.


Siis kui koolides oli saabunud sügisene vaheaeg, hakkas Mooste mõisas kooliaeg. Kuidas kiviaeda ehitada ja suuri maakive lõhkuda, õpetas huvilistele legendaarne kiviraidur Riho.Kivide hingeelust ja kiviraidumise nippidest said osalejad nii mõndagi huvitavat kõrvataha panna. Kõrvalt vaatajana tundus see suurte kivide pooleks tagumine justkui käkitegu, kuid esmapilk jäigi illusiooniks.Kivid paraku ei allunud sugugi igaühe haamrilöökidele.
Mooste mõisa restauraatorite päevad jätkusid veel savikrohvi koolitusega ja põhumaja ehituse saladuste paljastamisega.
Samaaegselt toimus veskiteatris aga pillikool. Taaskord  kandlemängu  õpetas Krista.

                                                Kitarrimängu saladusi jagas aga Meelis.
Kogu seda  koolituste saginat pärjas sügis imeilusa kuldse krooni ja päikesepaistega.











Koolitust teotab Leader

24 oktoober 2011

Aeg maha ja Austriasse!

Kui oktoobri keskpaik kätte jõudis, suundus tore seltskond Põlvamaa ettevõtjaid imedemaale. See, et Austriat maaettevõtjate imedemaaks kutsun, pole just mingi liialdus. Pisikesed paarikümne lehmaga väikesed talud mäenõlvadel oli eriliselt südant soojendav. Mõtteaineks aga tõik, et Austrias saab põllumees "seitse korda" suuremat pindalatoetust EL-st.
Kuna mina just kõige õnnetumal moel ilma fotoaparaadita sellel reisil käisin, siis pean kasutama kõigi nende emotsioonide edasiandmiseks reisikaaslase Eve suurepärast Talupoe blogi

22 september 2011

OKTOBERFEST MOOSTES

Sellel aastal taas 1.oktoobril FOLGIKOJAS õllelaulud ja õlletrall. Möödunud aasta üritusest väike meeldetuletus
http://youtu.be/V64PXm67R6U

25 august 2011

Meenutusi Ökofestivali õpitubadest Mooste mõisas.



Möödunud nädalal oli Mooste mõisa restauraatorite kojas Ökofestivali raames mitmeid õpitubasid. Õpetati roigasmööblit tegema ja vana mööblit restaureerima.

Kahe päevaga valmisid meistri Tauno Talivee näpunäidete järgi lauad, toolid, kiiged ja veel palju muudki. Roikastiilis mööbli valmistamine on loominguline ja huvitav, sest iga ese saab omanäoline. Osalejatele näidati, kuidas on võimalik lihtsate ja kõigile kättesaadavate vahenditega valmistada midagi ilusat, samas praktilist ja hingekosutavat.
Vana mööbli restaureerimine on küll aeganõudev, kuid tulemus igati hinnaline.


21 juuli 2011

LINA-JA KÄSITÖÖLAAT MOOSTES




30.juulil 2011 kell 10.00 MOOSTE MÕISA SUURES HOOVIS

Kell 10.00 avamine Mooste mõisa suures hoovis
Kell 10.30 Intervjuud kauplejatega
Kell 12.00 kultuuriprogramm
Esinevad :Veriora sega- ja naisrahvatantsu rühm. Seltsing Lumeroos Tabiverest koos lauluansambli, tantsumemmede ja kapelliga.
kell 14.00 Mõisa saalis- Priit Petersoni klassikalise kitarrimuusika kontsert (tasuta)
Avatud on METSATELK - saab näha loodusfodode näitust ja toimuvad mängud
Lina telk-köök -saab degusteerida ja osta linatooteid
Kellatorni all: Tartu Tähe Noorteklubi- näomaalingud, õhupallifiguurid
Päeva juhib ja kauplejaid intervjuurib Jaak Madismäe

Kauplejate registreerimine
Ülle Prost 511 7848
Üldinfo: Maret 51 60 656

06 juuli 2011

Eesti Lions noortelaager "Põlvamaa 2011" taas Mooste mõisas



                       



Eesti Lions noortelaager "Põlvamaa 2011" taas Mooste mõisas
Juba teist suve kogunevad Lions noortevahetusprogrammi raames Eestisse tulnud välisnoored Mooste mõisasse.
Laagrilisi  saabub 21 noort, 16-st erinevast riigist: Saksamaalt, Hispaaniast, Hollandist, Hongkongist, Itaaliast, Soomest, Poolast, Sloveeniast, Taanist, Türgist, Ungarist, Belgiast, Sloveeniast, Rumeeniast, Serbiast, Austriast ja Mehhikost. Tegevusi jätkub kümneks juulikuu päevaks. Külastatakse Lõuna-Eesti kauneimaid paiku  nii jalgsi- kanuudel kui ka bussiga. 

07 juuni 2011

Veskiteatris uus etendus

Üks eriti vürtsikas etendus ón Mooste Veskiteatri lavalaudadel küpsemas. Mõisapäeval, 4.juunil oli esimestel külastajatel võimalus juba peaproovi vaadata. Seekord on etenduse tegevus  mõisaajal kõrtsitoas. Heldur Jõgioja näidend,"Mis maksavad need madalad majad" on toredate tegelaskujude ja mahlakate ütlemistega täiskasvanutele mõeldud tükk. Esietendust saab näha juba 18.juunil Laho küla jaanitulel.
www.moostemois.ee/Veskiteater

10 mai 2011

Skulptuuride näitus Mooste Veskiteatri muuseumisaalis





Alates tänasest on võimalus Mooste Veskiteatri muuseumisaalis imetleda Riho ja Ilme Kulla skulptuuride näitust. Näitusesaal on skulptuuride eksponeerimiseks tõeliselt eriline koht, sest vanas mõisa saekaatri ruumis võib lisaks 20-le skulptuurile näha veel enam kui sajand vana saeraami.

06 mai 2011

EDEN 2011 Tallinnas


See suurepärane šokolaaditort oli EDEN 2011 konkursil osalejatele, et meenutada eelnenud pingelisi päevi.
Igatahes oleme ülimalt uhked, et sellisele üritusele nominentidena kutsutud olime. Eesti Avastamata Aarded ongi ju selleks, et edaspidi arenemiseks ideesid ja uut energiat ammutada. Just nii nagu kingiks saadud martsipani õunapuu, peab Mooste mõis veel saagikoristuseks aega varuma.

17 aprill 2011

Folgigaala ja munapühad.

 23.aprilli keskpäeval on Mooste Veskiteatris munavärvimise talgud ja õhtul Folgikojas "MOISEKATSI ELOHELÜ" võistluskontsert.
Kõik külalised saavad osta, keeta ja värvida mune ning osaleda vana seto traditsioonilises munaloomka mängus. Kellel munad värvitud, saab Veskiteatris kuulata kontserti. Lisaks töötubadele on võimalik osaleda jüripäeva kombestukuga seotud tegevustes.
 
Õhtul kell 18 00 algab folgikojas suur folgivärk   Kui sa ei tea, kuhu tulla....siis vaata kaardilt

09 aprill 2011

Mooste toiduklubi võõrustab rahvusvahelist toidukonverentsi

Eesti Rahva Muuseum korraldab Tartus 11.-12.aprillini rahvusvahelist konverentsi "Toidukultuuri kogumine ja vahendamine: individuaalsed ja institutsionaalsed vaatepunktid"
Konverentsil on esindatud nii akadeemilise kui ka praktilise orientatsiooniga ettekanded 10 riigist, mis käsitlevad toidukultuuri minevikku ja tänapäeva, keskendudes muutustele, mis on seotud toidu mäletamise, väärtustamise, valmistamise ning pakkumise erinevate praktikate ja teadmistega.
ERMi rahvas tegi toiduklubile austava ettepaneku võõrustada konverentsi külalisi. Nii kogunemegi 11.aprillil, kell 18 MoKSis, kus toiduklubi tuumik valmistab oma firmaroogasid.

Toiduklubi tegemistest saate ülevaate siit:  
http://mooste-toiduklubi.blogspot.com/ 

03 aprill 2011

Mooste Kunstikeskus helides.

Mängides helimaastikel.
Mooste Kunstikeskus ja restauraatorite töökoja ruumid olid 2.-3. aprillil tõeliseks helimaastikuks. Saksamaalt siia saabunud helikunstnik  Hannes Heyne juhendamisel sai seltskond huvilisi kaks päeva helidega mängida. Pillid olid enamjaolt ise meisterdatud ja teise päeva õhtuks oli ka meil kõigil osalejatel omatehtud nn. pillide kollektsioon valmis meisterdatud. Folkfestival MOISEKATSI ELOHELÜ on juba kolme nädala pärast 23. aprillil ja karta on, et me ei jõua nii kiiresti uued  pillid ja lood veel selgeks õppida. Kuid kes teab....?
  www.moostemois.ee

28 märts 2011

"Eesti metsa lugu"-Mooste Folgikojas


29.märtsil kell 19.00    Eesti Filharmoonia Kammerkoori kontsert 

                           EESTI METSA LUGU

Kontserdikavas "Tass teed" kõlab koorimuusika armastatud Eesti heliloojatelt.
 Dirigeerib Peeter Perens

TASUTA

27 märts 2011

Iga nädal staarid Mooste Folgikojas.

Möödunud nädalal toimunud liikumisfestivali kordaminekule aitas kaasa erakordselt särav päevajuht Hanna-Liina Võsa. Kui toredad etteasted said asjatundliku žürii poolt hinnatud, esines ka  Hanna-Liina. Sellist ööbikulaulu polnud Mooste Folgikoja seinad veel enne kuulnud. Imeline!  
Sel laupäeval oli taas ansambel DAGÖ oma uut plaati tutvustamas ja aitamas Mooste vallamaja taastamiseks annetusi koguda. Kontserti oli tuldud kuulama üle kogu Eesti. Vallavanem Ülo Needo tänas annetajaid ja andis ansambel Dagö-le 50-ks aastaks loa laulda Moostes.

14 märts 2011

Liikumisfestival „MINA JA SINA“ Mooste Folgikojas


 
20. märtsil 2011 kell 12.00  Mooste mõisa Folgikojas Liikumisfestival.
Liikumiskavasid koos ema või isaga hindab žürii.
Festivali juhib ja muusikalist elamust pakub Hanna-Liina Võsa.
Üllatusesinejad: Tartu võimlemisklubi „Rütmika“ ja Elva linetantsuklubi.
Kohvik. Lastele erinevaid tegevusi.

08 märts 2011

Laululuiged Mooste järvel ja ERR

Siim  pilti ettevalmistamas
Laululuiged? Kahjuks siiski vaid kena meenutus. See on ühe toreda pildi sünnilugu. Kummaline on mõelda, et juhus ei olegi pime. Juhtum ise leidis aset mõned aastad tagasi, siis  kui tuntud bioloog Rein Kuresoo külastas Mooste mõisa külalistemaja. Jalutades Mooste järve ääres, sattusid tema objektiivi ette laululuiged. Luiki on järvel varemgi nähtud, kuid  neid korraliku kaameraga jäädvustada, pole varem olnud juhust. Mis muud siis arvata, kui et loodusemees Rein oskab lisaks hundikeelele ka linnukeelt. Modellid olid kutsutud ja poseerima õpetatud.Selle toreda pildi lõuendile printimise lugu fototurismi ateljees näete alljärgnevalt. Samal päeval oli Mooste mõisat külastamas ka ERR võttegrupp, et salvestada saate "SÕIDA MAALE" materjali.
Seda pilti laululuikedest, saab vaadata mooste mõisa kodulehelt:
www.moostemois.ee/Galerii

Printer töötab

 













ERR pildi valmimist jäädvustamas

03 märts 2011

Mooste mõis Tourest 2011 messil.

Meenutusi veebruari lõpus toimunud turismimessilt Tallinnas. Kolm toredat  päeva Põlvamaa messiboksis möödusid kiirelt ja tegusalt. Koju sai kaasa võetud hulk häid kontakte.Seda, et meil lõbus oli, paistab ka pildilt.

22 veebruar 2011

Mooste mõisa koduleht loomisjärgus.

Nüüd siis ometi on Mooste mõisal ka oma koduleht. Pidevalt muutuvas keskkonnas saab nüüd infot jagada hulgaliselt. Olete oodatud aadressil:www.moostemois.ee

13 veebruar 2011

Šokolaadised õhtutunnid Mooste mõisas

Vastvalminud kunstikeskus lõhnas reedesel õhtupoolikul nii mõnusalt šokolaadi ja röstitud pähklite järele.Toiduklubi oli taas kokkamas. Seekord valmistati Liilia abiga trühvleid. Kui magusad hõrgutised said valmis, õpetas Evelyn kommikarpide voltimist ja Astrid paberrooside valmistamist. Mooste toiduklubi tegemistega saate tutvuda: http://mooste-toiduklubi.blogspot.com
From Drop Box

10 veebruar 2011

Mooste mõisa meene.

Sellise pildi tegin fotokaga, mis elas üle Mooste vallamaja tulekahju. Kui arendusspetsialist oma kirjutuslaua sahtlist suitsust ja vees läbiligunenud fotoka leidis, oli rõõm suur-pildikarp töötas. Objektiiv on servadest tahmane küll, kuid vaadake ise.Pildil meie keraamikasõprade uued mõisameened.

Suur avamispidu Mooste mõisas

04.veebruaril toimus Mooste mõisas vastrenoveeritud hoonete avamispidu. Õhtu kulmineerus kunstikeskuses, mille käigus nauditi kunstinäitust, kultuuriprogrammi ja häid suupisteid.

18 jaanuar 2011

Aafrika muusika mõisa häärberi saalis

14.jaanuari õhtul toimus Mooste mõisa saalis väga eriline kontsert.Kaks tumedanahalist senegali muusikut pakkusid kuulajatele aafrikapärast muusikat.Suurt huvi pakkus just ompärane muusikariist-palafon.Rõõmsameelsed muusikud said külastajate väga sooja vastuvõtu osalisteks.