Pages

27 aprill 2013

"Moisekatsi Elohelü" 2013 täies hoos.

 XIV eesti rahvamuusikatöötluste festivali “Moisekatsi Elohelü" tipphetk saabub täna õhtul, kui selgub peapreemia võitnud ansambel. Väike eelnenud päevasündmuste ülevaade pildis .
26.04 õhtul läbi vihmasaju saabusid tantsides Põlvast tantsugrupid. "Põlva Tantsib"üritusega juhatati Mooste Viinavabriku õuel sisse" Moisekatsi Elohelü"

Festival avati päikeseloojangul koos muusikute, lauljate, tantsijate ja kõigi huvilistega traditsioonilise Päikese looja laulmisega. 
 Peale päikese loojangut on kõik pidulised oodatud Mooste folgikotta, kus algab ühistantsimine ja simman koos Põlvamaa tantsurühmade, TeateTantsul osalejate ning festivalil võistlevate muusikutega.
Laupäeva hommikul kogunes mõisaõuele laadarahvas. Ostjaid ja müüjaid oli tulnud hulganisti ja "kirbuturul" oli mida uurida ja osta.

See põnev tummfilmi kaamera oli vähemalt nelikümmend aastat tagasi kuum sõna.Filmilindi käivitmiseks pidi vedru ülesse keerama ja siis surises film päris mitu meetrit edasi.
 Veskiteatri vabalava oli väga menukas.

Tänavuse festivali kohustuslikuks looks on Põlva kihelkonnast pärit laul ”Õtak tulõ”. Kes viib seekord koju festivali 1000-euro suuruse peapreemia, selgub pärast žürii otsust. Nüüd jääb vaid õhtut oodata. Kohtumiseni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar